Mer om Rödjorna Retreat Sweden

Rödjorna Retreat Sverige ligger mitt i Sverige vid Nationalparken Tiveden, långt bort av (motor)vägen och gömt i tystnaden, är Rödjorna den idealiska plats att komma till insikt och ro. Naturen runt Rödjorna har formats av inlandsisen och omgiven av klar luft, urgamla träd och imponerande stenblock. Vid stränderna av sjöar och bäckar, märker du vad naturens element betyder för dig.

I vår egen skog finns olika "styrkeplatser", som stenspiralen, och stora platåerna mitt i naturen. Sekelgamla stigar och vägar genomkorsar området. Så leder t.ex. den gamla pilgrimsleden Munkastigen och Bergslagsleden längs Rödjorna. Vid den vackra, lugna Bosjön är det fint att bada, liksom turer med kanot.

Retreat Sverige erbjuder zen retreats på olika sätt i gårdens egna vackra meditationsutrymme. Vi undervisar zenmeditation, som är en bra grundad meditationsform, påbörjat i Buddhas tidsålder. Det är bärande fundamenten under det nutid mindfulness. 

På gården finns får och hästar. Skogsbruk samt djurhållning, bedrivs småskaligt och ekologiskt.

Det finns även en egen trädgård, som ger grönsaker för våra vegetariska samt veganistiska måltider.

Den gamla huvudbyggnaden från 1800-talet fungerar också som B&B för alla de som vill uppleva Tivedens naturen och kulturen på ett lättillgängligt och genuint sätt. Vi uthyra stugor på våren och sommaren för gäster.