Rödjorna

Rödjorna Retreat Sverige ligger mitt i Sverige vid Nationalpark Tiveden och cirka 40 minuter från Laxå tågstationen, som har en bra förbindelse till Stockholm samt Göteborg. Rödjorna, som ligger långt bort av (motor)vägen och gömt i tystnaden, är den idealiska platsen för en retreat eller B&B. Naturen runt Rödjorna har formats av inlandsisen och omgiven av klar luft, urgamla träd och imponerande stenblock. Vid stränderna av sjöar och bäckar, märker du vad naturens element betyder för dig.

Rödjorna Retreat Sverige erbjuder zen retreats på olika sätt i gårdens egna vackra meditationsutrymme. Vi undervisar zenmeditation, som är en bra grundad meditationsform, påbörjat i Buddhas tidsålder. Det är bärande fundamenten under det nutid mindfulness. Vi erbjuder också individuella retreater.

Den gamla huvudbyggnaden från 1800-talet fungerar också som B&B för alla de som vill uppleva Tivedens naturen och kulturen på ett lättillgängligt och genuint sätt. Vi uthyra stugor på våren och sommaren för gäster.

I vår egen skog finns olika "styrkeplatser", som stenspiralen, och stora platåerna mitt i naturen. Sekelgamla stigar och vägar genomkorsar området. Så leder t.ex. den gamla pilgrimsleden Munkastigen och Bergslagsleden längs Rödjorna. Vid den vackra, lugna Bosjön är det fint att bada, liksom turer med kanot.

På gården finns får och hästar. Skogsbruk samt djurhållning, bedrivs småskaligt och ekologiskt. Det finns även en egen trädgård, som ger grönsaker för våra vegetariska samt veganistiska måltider. 

Är du kurs eller retreatledare och önskar hålla dina egna kurser/retreater i en unik och verkligt tyst ort? Rödjorna Retreat Sverige är en idealisk plats för den här retreaten med fokus på yoga, meditation, och alla former av spirituella upplevelse. Varje år är det många gruppar som hyra Rödjorna för sina egna retreater.

Välkommen att boka B&B hos oss för en natt eller några nätter. Rödjorna egen vandringsleder anknyter till båda Munkastigen och Berglagsleden, som går genom National Park Tiveden, vilket gör Rödjorna perfekt för vandring, paddling och cykling.
Vi erbjuder zen retreats på olika sätt i gårdens egna vackra meditationsutrymme. Upptäck den vackra zenmeditation, som vi använder också mitt i naturen eller i kombination med Mindfulness Yoga och vandringar.