Alla Retreats är inkl. måltider, 
logi och kursledning.Det nämnda datumet är ankomstdag (fr.o.m. kvällsmål), det sist nämnda datumet är avresedag (efter frukosten). 

Det finns en begränsad antal platser tillgänglig per retreat eftersom vi arbetar med små grupper

Tyst Zen Meditation Retreat

24 - 27 juli 2022 (3 nätter)
Kostnad
: 4500 kr (baserat på att man bor i dubbelrum), 600 kr tillägg för enkelrum

I retreaten praktiserar vi Zenmeditation, som är grundas på Buddhas tidsålder, och är bärande fundament under det nutid mindfulness. I retreaten utforskar vi att lyssna till oss egen tystnad i zenmeditationen. Vi kommer att meditera som stödjer tillit i att allt är som det skall vara. Att öppna oss för livet som det är just nu är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten. Genom meditationsövningar blir vi bättre rustad att möta vardagens stress och utmaningar.
Vi genomförar Zenmeditation i vår meditations byggnat, men vi också utforskar hur det är att meditera i olika natur miljöer. Under dagen tar vi också en liten promenad, gör vi Mindfulness Yoga och lyssnar vi till en kort undervisning om Zen Buddhism. En tyst retreat som ger en fantastisk inspiration till val av livsstil och stimulans att utför meditation med kontinuitet på många platser.
Öppna för informationen samt dagprogrammet.

 

Tyst Zen Meditation o Qigong Retreat

01 - 05 juli 2022 (4 nätter)
Kostnad
: 6500 kr (baserat på att man bor i dubbelrum), 600 kr tillägg för enkelrum

På denna Retreat kombinerar vi stillheten och tystnaden i Zenmeditation med de medvetna rörelserna i Qigong. Den första delen av retreaten hålls helt i tystnad o vi övnar oss på Zenmeditation, som är sitt ursprung från Buddhas tidsålder, och är ett bärande fundament under nutidens mindfulness. På dessa dagar under retreaten utforskar vi att lyssna till vår egen tystnad i zenmeditationen. Vi genomför Zenmeditationen i vår vackra meditationsbyggnad, men utforskar också hur det är att meditera i olika naturmiljöer utomhus. Under dessa dagen tar vi också en liten promenad, gör Mindfulness Yoga och lyssnar till en kort undervisning om Zen Buddhism.
Den 4 juli praktiserar vi Zhineng Qigong, som är en välbeprövad, enkel o samtidigt kraftfull qigongmetod som kombinerar läkande, flödande rörelser med andning och meditation. Vi kommer även njuta av Tibetanska klangskålar (Singing Bowls) som har en exceptionell lång och vacker klang med harmoniserande övertoner och vibrationer som hjälper dig att uppnå djup avslappning och aktiverar kroppens förmåga till självläkning.
Kombinationen Zenmeditation och Qigong är mycket helande för både kropp och sinne o vi blir bättre rustade att möta vardagens stress och utmaningar.
Öppna för informationen samt dagprogrammet.