Alla Retreats är inkl. måltider, 
logi och kursledning.Det nämnda datumet är ankomstdag (fr.o.m. kvällsmål), det sist nämnda datumet är avresedag (efter frukosten). 

Det finns en begränsad antal platser tillgänglig per retreat eftersom vi arbetar med små grupper

Intensiv Tyst Zen Retreat (sesshin)

10 – 13 maj 2018 (3 nätter, 4 dagar)
Kostnad: 2950 kr (
baserat på att man bor i dubbelrum), 500 kr tillägg för enkelrum

En intensiv tyst zen retreat (sesshin) innebär en djup introspektion och är rekommenderas om man är intresserad av en intensiv och fördjupad träningsperiod i zen meditation. Det handlar om att börja studera det egna sinnet. Erfara djupt lugn och stillhet när vi sitter tillsammans i meditation rummet för att vara i kontakt med det djupaste i oss, här och nu. Vi gör många gång per dag Zazen (sittande) meditation och Kinhin (gående) meditation.
Öppna för informationen samt dagprogrammet.

 

Non Violent Communication (NVC) "Bemästra konsten att kommunicera"

08 - 12 juni 2018 (4 nätter, 5 dagar)
Kostnad
: 5985 kr (baserat på att man bor i dubbelrum), 800 kr tillägg för enkelrum

Denna retreat/workshop lär oss att kultivera vårt sinne, våra känslor och vårt tal när vi kommunicerar med andraVi lär ut en kommunikationsmodell av " Nonviolent Communication (NVC)" - även kallat Giraffspråket- , skapad utifrån Marshall B. Rosenberg. Det finns en stor förbindelse mellan Zen Buddhism och NVC, som vi ska utforska i retreaten. I retreaten hjälpar vi till att skapa livstjänande system inom oss själva, i våra relationer och inom organisationer. NVC ger en struktur och en serie färdigheter för att förebygga konflikter och för att hantera de konflikter som uppstår. Vår  NVC certifierade tränare är Ruud Baanders.
Öppna för informationen samt dagprogrammet.

 

Tyst Zen Meditations Retreat

11 - 15 juli och 08 -12 augusti 2017 (4 nätter, 5 dagar)
Kostnad
: 4550 kr (baserat på att man bor i dubbelrum), 600 kr tillägg för enkelrum

I retreaten praktiserar vi Zenmeditation, som är grundas på Buddhas tidsålder, och är bärande fundament under det nutid mindfulness. I retreaten utforskar vi att lyssna till oss egen tystnad i zenmeditationen. Vi kommer att meditera som stödjer tillit i att allt är som det skall vara. Att öppna oss för livet som det är just nu är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten. Genom meditationsövningar blir vi bättre rustad att möta vardagens stress och utmaningar.
Vi genomförar Zenmeditation i vår meditations byggnat, men vi också utforskar hur det är att meditera i olika natur miljöer, t.ex National Park Tiveden. Under dagen tar vi också en liten promenad, gör vi Mindfulness Yoga och lyssnar vi till en kort undervisning om Zen Buddhism. Helt valfri kan man göra en dygn Vision Quest. En tyst retreat som ger en fantastisk inspiration till val av livsstil och stimulans att utför meditation med kontinuitet på många platser.
Öppna för informationen samt dagprogrammet.

 

Tystnad i Zen och Shamanism

22 - 26 augusti 2018 (4 nätter, 5 dagar)
Kostnad: 4925 kr (baserat på att man bor i dubbelrum), 600 kr tillägg for enkelrum, VQ 2500 kr (valfri)
ANMÄLAN SLUTAT

Tystnad är ett underligt fenomen. Om vi accepterar och tillåter tystnad bemärker vi att självet har inga gränser. Dessa hemligheter kan man nå genom tystnad och ensamhet. Såväl buddhism som shamanism använder denna grund principer. Retreaten börjar med att lära oss intensiv zenmeditation, som är en meditationsform som har en grundlig bakgrund av buddhism. 
Andres King Cobos av Mexico ta över retreaten med “Storytelling” av den äldre boken “The Book of the People Popol Vuh” samt utför olika ceremonier som är en fantastisk förberedelse inför Svetthyddan Ceremony (Temazcal) nästa dag. Det finns en möjlighet att göra Vision Quest (valfri), som innebär ute sittning tre dagar och nätter under fasta i tysnad och ensamhet.
Öppna för informationen samt dagprogrammet.