Information samt programmet:

Retreaten delar vi upp i två delar, som man deltar i. Vi börjar med att lära oss intensiv zenmeditation. 
Flera gånger per dag gör vi zazen (sitt meditation) och kinhin (gående meditation). Del två är en förtsättning av tema, och tillsammans med Andres King Cobos av Mexico får vi ett unikt tillfälle att på ett traditionellt sätt fördjupa oss i total närhet till naturen och rening genom svetthyddan. Andres inspiration är att bygga broar mellan Mexikanska och Skandinaviska, Nordiska traditionerna. På fredagkväll gör Andres " Storytelling" av den äldre boken "The Book of the People Popol Vuh", som är en fantastiskt förberedelse inför Svetthyddan nästa dag. Vi tar med oss sfären av de äldre traditionen in i Svetthyddan. Andres leder, som en mycket erfaren och ansvarsfull person med varsam hand genom Svetthyddans olika faser, gemensam uppbyggnad av stenarna, elden, sångerna.

Valfri kan man göra Vision Quest, som innebär ute sittning tre dagar och nätter under fasta i tysnad och ensamhet. Vision Quest är för dej som vill få möjlighet att nå djupare in till dej själv och söka svar på frågor.


Hela retreaten är lämpligt för såväl nybörjare som personer med mångårig erfarenhet i meditation och shamanism. Det är viktigt att man realisera sig att båda Zenmeditation samt Shamanism betyder fysisk samt mental ansträngning, vilket innebär att man bör vara väldigt motiverat att delta i denna retreat.
Andres King Cobos har skrivit mer information om betydelsen av Svetthyddan och Vision Quest. Mejl oss om du är intresserat.

Andres King Cobos av Mexico (Lakota tradition), är auktoriserat soldansare pipbärare från Mexiko och leds på traditionellt vis Svetthyddeceremonin (Temazcal) samt Visionquest.

Dagprogram:

07.00 Kort promenad
07.20 Zazen, kinhin, zazen
08.30 Frukost

11.00 Zazen, usw. ,möjligtvis ute i naturen
12.30 Middagen
15.00 Kort tankesätt om buddhism, zazen usw.
18.00 Bröd måltid
20.15 Zazen; usw.. sutra recitation

21.30 Dagens avslutas

På fredagkväll börjar vi med utforska den Shamanska världen med ceremonier, och " Storytelling" av den äldre boken "The Book of the People Popol Vuh".

 

Är du intresserat i retreaten?

Tillbaka till Agenda